Namaakartikelen rapporteren

Niemand wordt er graag ingeluisd met namaakartikelen. Namaakartikelen bevatten handelsmerken of logo's die identiek zijn aan of vrijwel niet te onderscheiden zijn van de handelsmerken van de originele producten. Deze artikelen bootsen merkeigenschappen van het product na om te kunnen doorgaan voor het echte product van de merkeigenaar.

Google neemt het misbruik van onze services om namaakgoederen te adverteren of te verkopen zeer serieus. We hebben een duidelijk beleid ingesteld tegen het gebruik van namaakartikelen als door Google gehoste producten of services worden gebruikt om goederen te promoten of te verkopen. Er zijn aanzienlijke technische en machinehulpmiddelen ingezet om misbruik te voorkomen waarbij onze beleidsregels worden geschonden. Hieronder vallen ook namaakartikelen. De overgrote meerderheid van de websites die in de zoekresultaten van Google Zoeken worden weergegeven, zijn echter websites van derden en geen door Google gehoste producten en services. Als u zich zorgen maakt over inhoud die op een site wordt weergegeven, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de site-eigenaar. Als u over een rechterlijk bevel beschikt, kunt u ons vrijwillige proces voor rechterlijke bevelen overwegen. Raadpleeg onze tips voor veilig online winkelen om u te helpen sites te herkennen die namaakproducten verkopen.

We bieden consumenten en merkeigenaren ook formulieren om misbruik te rapporteren. Deze formulieren zijn te vinden via de Helpcentrums van afzonderlijke producten (bekijk alle Google-Helpcentrums). We bieden de volgende formulieren: